Braahm

Huisliften

Door - Tom Cosyns

De voordelen van een lift in huis

Een huislift betekent meer vrijheid en toegankelijkheid in huis. Het kan wonderen verrichten voor de kwaliteit van leven voor ouderen en mindervalide. Het is namelijk erg fijn als u in uw eigen huis kunt blijven wonen. Hier heeft u vele herinneringen gemaakt en het huis is al helemaal naar uw zin. Daarom zou het zonde zijn als u uw huis vroegtijdig moet verlaten, als u de bovenste verdiepingen niet meer kunt bereiken. Blijf ontspannen wonen in uw eigen huis op uw oude dag door middel van een huislift.

Toegankelijkheid in huis voor ouderen en mindervalide

Een huislift is voor ouderen of mindervalide vaak een mooie oplossing als ze in een huis wonen met meerdere verdiepingen. Door een huislift te installeren hoeven ze hierdoor vaak niet te verhuizen. Daarbij is het een oplossing in het geval dat de bewoner aan het revalideren is, en tijdelijk niet goed ter been is. Op deze manier hoeft de bewoner niet gelijk te verhuizen, en is hij of zij niet gelimiteerd tot de begane grond. Voor rolstoelgebruikers is het ook een mooie optie, zo kunnen ze toch wonen in het huis waar ze voor gekozen hebben.

U kunt blijven zitten

Afhankelijk van de lift kunt u gewoon in uw rollator of rolstoel blijven zitten. Geen gedoe dus met in- en uitstappen. De lift werkt aangenaam en brengt u veilig naar de volgende verdieping. Wellicht neemt u de tijd om een gokje te wagen in een online casino of even uw berichtjes te beantwoorden. Daarbij vermindert een lift de kans op vallen, want u hoeft de rolstoel niet te verlaten.

Niet meer beperkt tot gelijkvloerse woningen

Het geeft mensen meer keuze op de huizenmarkt. Voorheen was u misschien enkel op zoek naar woningen die gelijkvloers waren, omdat u niet goed de trap op kunt lopen. Dankzij de optie van een huislift is er veel meer mogelijk en hebben mensen ineens ruime keuze op de huizenmarkt.

Vervoeren van spullen

Uiteraard is een huislift in eerste instantie bedoeld voor mensen, maar u kunt het tevens gebruiken voor het vervoeren van zware spullen en boodschappen. Zeker voor oudere mensen is dit een fijn idee. Zo hoeft er niet met van alles gesjouwd te worden. Een trap is sowieso niet de meest veilige plek om met zware spullen te lopen, want de kans dat u valt of struikelt is groot.

Goed voorbereidt op de toekomst

Wellicht heeft u vooralsnog geen lift nodig. Toch is de kans is groot dat u, naarmate u ouder wordt, wel baat heeft bij een lift. Door een lift op tijd te installeren hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw huis op latere leeftijd niet meer toegankelijk is.

Waar moet u opletten

Bij het uitkiezen van een huislift zijn er verschillende zaken waar u aan moet denken. Bedenk bijvoorbeeld welk maximaal hefvermogen u nodig heeft, zo zijn er liften die meerdere personen tegelijk kunnen vervoeren. Daarnaast is het belangrijk dat u weet voor hoeveel verdiepingen de lift nodig is. Er zijn namelijk huisliften die enkel één verdieping omhoog kunnen, maar er zijn ook liften verkrijgbaar voor meerdere verdiepingen. Verder heeft u de keuze uit deuren die automatisch openen zodra ze op de verdieping aankomen, of deuren die u handmatig moet openen.

Heeft u genoeg ruimte in huis?

U hoeft zich geen zorgen te maken over de ruimte in huis, u heeft namelijk slechts één vierkante meter nodig om uw huis uit te rusten met een huislift. Ten slotte zijn er tegenwoordig diverse soorten huisliften beschikbaar. U zult dus al snel iets vinden want bij uw wensen, en bij het interieur van het huis past. Een huislift hoeft namelijk niet lelijk te staan, er zijn hele stijlvolle liften te verkrijgen.