Braahm

Huisliften

Door - Tom Cosyns

Verbouwtips Voor Een Energiezuinige Woning

De badkamer verbouwen Ook in de badkamer zijn er mogelijkheden om duurzaam en energiezuinig te bouwen en verbouwen. Een warm bad, Een kunststof bad houdt de warmte langer vast dan een stalen badkuip. Laat het bad isoleren om nog meer warmte vast te houden. Dat kan met thermoskussens of met isolatiedekens van glaswol, steenwol, recycled textiel, hennep- of vlasvezel.

Arkana ontwikkelde doorheen de jaren een sterke visie op energiezuinig bouwen. De uitstekende energieprestaties en het S-peil van de woningen die we opleveren, bewijzen de kracht van ons verhaal. Energiezuinig bouwen omvat , waarbij de eerste lagen het onmisbare fundament vormen. Interesse in een woning met uitstekende energieprestaties? Maak dan uw afspraak voor één van onze werven in opbouw of onze realisaties.

Energiezuinig Verbouwen : Eerste Hulp Voor Nieuwe Eigenaars

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiële mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden. Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. Ons team helpt u ook bij het kiezen van de juiste binnendeuren

Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiële producten banken aanbieden. Naast diverse kleinere aanpassing zijn de grootste wijzigingen in de update van november 2019: De regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is toegevoegd. Tot en met 31 december 2020 is het mogelijk om als eigenaar én bewoner subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen

Duurzaam Huis Bouwen: De Specialist In Duurzaam Wonen

Op vindt u een compleet overzicht van de keuzes waar u mee te maken krijgt bij de voorbereidingen van een verbouwing. Zo bent u goed voorbereid op een gesprek met de architect of aannemer. Dat is een eerste stap op weg naar een succesvolle verbouwing. Door bij uw verbouwing rekening te houden met energiebesparende maatregelen kunt u in aanmerking komen voor subsidies

In de verbouwwijzer vindt u uitgebreide informatie over verbouwingen op ht gebied van: aanbouw, badkamer en keuken, dak en dakgoten, dakraam en dakkapel, indeling van de woning, isoleren, kozijnen en serre. De verbouwwijzer bevat ook handige tips voor de doe-het-zelver! De Verbouwwijzer is een initiatief van, Bouw, Garant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR.

Subsidies Duurzaam Bouwen En Verbouwen – Gemeente

De verwachting is dat die prijsstijging verder doorzet. Daarnaast heeft het gebruik van fossiele brandstoffen nadelige gevolgen voor klimaat en luchtkwaliteit. modern bouwen. Er zijn dus goede redenen om woningen energiezuiniger te maken. Voor het milieu en voor de portemonnee. Deze uitgave is bedoeld voor (bijna) woningeigenaren en bouwprofessionals die interesse hebben in zeer energiezuinig bouwen en renoveren.

Het eerste deel is meer verkennend, en toont een aantal strategieën voor energieneutraal wonen. Deze strategieën worden technisch uiteengezet in het tweede deel, dat meer technisch van aard is, en toont de berekeningen en simulaties die ten grondslag liggen aan de strategieën. Met deze uitgave wordt de lezer een beeld gegeven van ‘energieneutraal’ wonen.

Bouwteam Leert Je Duurzaam En Energiezuinig Bouwen

De auteurs gaan dus een stap verder dan alleen maar ‘zuinig’. Een energieneutrale woning biedt veel aanknopingspunten om een grote sprong te maken in de totale kwaliteit van wonen. Zowel nu als op de lange termijn. Het is zonder meer een grotere uitdaging om voor elkaar te krijgen dan een standaard woning, voornamelijk omdat nog maar weinig mensen er ervaring mee hebben.

De auteurs hopen dat het bijdraagt aan meer inzicht en interesse in energieneutraal (ver)bouwen. Download: Huis vol energieMeer informatie: Bureau Except .

Duurzaam Huis Bouwen: De Specialist In Duurzaam Wonen

Duurzaam bouwen Verelst streeft ernaar steeds duurzame woningen te realiseren. Duurzaam bouwen betekent rekening houden met zuinig water- en energieverbruik, maar ook met de keuze voor duurzame, gezonde en milieuvriendelijke materialen. Wij bouwen slim omdat wij graag willen dat . Energiezuinige woning bouwen De Vlaamse overheid wil energiebewust bouwen & verbouwen stimuleren met als doel: een gezonde, comfortabele & betaalbare woning voor iedereen – sleutel op deur bouwen.

Naast tijdloze, duurzame woningen hecht Verelst ook veel waarde aan energiezuinige woningbouw. Zowel op vlak van het bouwen van de woning als energiezuinigheid van de nieuwbouw zelf. De EPB-regelgeving wijst ons hierbij de weg aan de hand van een aantal getallen zoals het E-peil, een maat voor de globale energieprestatie van een woning (zoals het energielabel van een koelkast).

Verbouwtips Voor Een Energiezuinige Woning

Wij bouwen jouw nieuwe thuis . Elke woning wordt uitgerust met een standaard condenserende ketel en radiatoren, waardoor een gelijkmatige temperatuur wordt gegarandeerd. Deze manier van verwarmen in combinatie met de juiste manier van ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving. Een woning van Verelst is dus steeds , met een maximum E-peil van 30.

Bijna energieneutrale woningen kenmerken zich door een laag energieverbruik voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen deze woningen hun energie uit hernieuwbare bronnen. Vandaag is BEN-bouwen dan ook de standaard. En indien gewenst, kunnen wij nog een stapje verder gaan, waardoor u nog meer zal besparen. Maar, energiezuinigheid gaat verder dan E-peil De energiezuinigheid van een woning wordt uiteraard niet alleen bepaald door het E-peil van de woning.

Energiezuinig Bouwen éN Verbouwen – Vastgoed

Heb jij een nieuw huis op het oog dat nog niet zo energiezuinig is? Dat wordt óf elke maand een fikse energierekening óf investeren in je huis energiezuiniger maken. sleutel op deur bouwen. Maar is het de investering wel waard om een huis te kopen waaraan je een energiebesparende verbouwing moet doen? En zo ja: hoe ga je dat dan eigenlijk betalen? Je huis verduurzamen: de financiering Onder energiebesparende maatregelen in je huis vallen alle blijvende verbouwingen of verbeteringen waardoor je energieverbruik omlaag gaat.

Dit soort aanpassingen zijn niet gratis, maar gelukkig zijn er verschillende financieringsmogelijkheden voor. Je hypotheekverstrekker mag jou bijvoorbeeld meer geld uitlenen als je kunt aantonen dat je dit gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast bestaan er ook verschillende subsidies en leningen. Meefinancieren in je hypotheek Sinds 2018 mag je hypotheek maximaal 100% van de woningwaarde zijn.

Bouwen En Verbouwen – Energiesparen

Bespreek de mogelijkheden met je hypotheekadviseur. Stel: je koopt een huis van € 180 – Architect Gent. 000. Hiervoor krijg je een hypotheek van € 180. 000. Ga je investeren in energiebesparende maatregelen van je nieuwe woning en wordt je huis na de verbouwing € 185. 000 waard? Dan wordt je maximale hypotheek 106% x € 185.